2023 CMYK-manifest: verstoren, onthullen, beter doen


kleurenspectrum op zwarte achtergrond print media centr

Gegroet Burgers van de Printerverse en welkom in een nieuw jaar! Voor het eerst in 3 jaar voelt het als een echt NIEUW jaar en niet als een voortzetting van wat ik het uni-jaar noem. Het eenjarige jaar bestrijkt alles wat er tussen maart 2020 en 31 december 2022 is gebeurd. Al het handhaven van de establishment en het watertrappelen om de printbusiness draaiende te houden en de aankopen van de printklant te behouden.

Ondanks alle factoren die tegen ons werkten, en er waren er veel en de meeste waren buiten onze controle, slaagden veel drukkerijen erin om de andere kant op te gaan. JAAA! Sommige zijn sterker, sommige zijn slanker, sommige zijn samengevoegd en sommige zijn verworven. Het maakt niet uit hoe je hier bent gekomen, je bent hier nu en eindelijk is het tijd om vooruit te kijken en doelgericht te plannen.

Dit is de 10e verjaardag van de CMYK-manifest. Het is mijn jaarlijkse beoordeling van attitudes en kansen die de printbusiness, de relaties met printklanten en de printindustrie vooruit kunnen helpen. Het is een mijlpaal op een cruciaal second. Ik hoop echt dat het u bruikbare nieuwe zakelijke ideeën en veel ‘printinspiratie’ geeft voor een succesvol jaar.

DE MISSIE VOOR 2023: VERSTOREN, ONTHULLEN, BETER DOEN

VERSTOREN

Print IS de nieuwe digitale disruptie. Het gebruik van sociale media is wereldwijd gedaald. Digitale marketingzwendel is wijdverbreid. Ransomware-aanvallen nemen toe. Technologiereuzen worden geconfronteerd met een op waarde en vertrouwen gebaseerde afrekening met consumenten en met Wall Avenue-investeerders.

Hoewel deze onderwerpen veel voorkomen in nieuwscycli en rond keukentafels en waterkoelers, wordt de effectiviteit van digitale reclame en advertising in twijfel getrokken door de grootste merken met de grootste budgetten, en ze hebben hun {dollars} aanzienlijk teruggetrokken.

Zoals ik in dit bericht schreef, Twitter-reclame is dood. Lang leve afdrukken!, er is nog nooit een beter second geweest om printen te pitchen als een VEILIGHEIDSoplossing. Het is een VERTROUWDE manier van communiceren. Twijfelt u aan de echtheid van een temporary of ansichtkaart van uw financial institution waarin u wordt gevraagd een web site te bezoeken of een QR-code te scannen? Hoe zit het met een e-mail met dezelfde informatie? Of een sms-bericht? Ben je aan het scannen of klikken?

Ervan uitgaande dat u, internet als ik, een forensisch detective wordt voor ‘veiligheidsbewijs’ wanneer een telefoontje, e-mail of sms afkomstig is van iemand of iets dat u niet herkent, neem dan aan dat uw klanten dat ook doen – en hun klanten ook. Verander dat in een gesprek over vertrouwen en hoe printen een veilige eerste stap is in elke klantreis, vooral als die reis on-line leidt.

In het bericht waarnaar hierboven wordt verwezen, heb ik dit punt benadrukt, en het is de moeite waard om het hier te herhalen. We leven in een omnichannelwereld. Dit gaat NIET over het weggooien of creëren van meer angst rond digitale advertising en media. Het gaat niet weg, het evolueert. Dit gaat over het op een nieuwe manier positioneren van print door ‘secure and safe’ toe te voegen aan de high van uw lijst met waardeproposities bij uw huidige printklanten en prospects.

OPENBAREN

Het tijdperk van onzin is voorbij. Het had een lange run en velen hadden er baat bij om buiten de lijntjes te kleuren of ze te laten verdwijnen. De slinger zwaait nu terug en we betreden het tijdperk van verantwoording.

Verantwoording heeft zowel betrekking op vertrouwen als op tolerantie om de ‘waarheid’ naar behoefte te spinnen. Voor de grafische industrie zijn verbeteringen nodig met betrekking tot transparantie rond gegevensverzameling en gegevensrapportage – inclusief evenementen die daadwerkelijke registratie- en bezoekersaantallen geven en geen verhalen daarover, ondervragende analisten die consequent concluderen dat het een geweldige tijd is om te investeren, ongeacht wat economen en financiële adviseurs van buitenaf van de branche zijn rapportages en gespreksonderwerpen van leveranciers die in strijd zijn met de klantervaring in de branche.

Damesprint HERstory Month-logo Girls Who Print

Dit zijn slechts enkele voorbeelden uit gesprekken die ik vorig jaar had over authenticiteit met eigenaren van printbedrijven, OEM’s en leveranciers. Als u niets van die informatie wilt verdraaien, leid er dan niet mee en creëer er advertising omheen. Forensisch rechercheurs werken ook aan deze zaken.

Verantwoording en authenticiteit zijn ook van toepassing op printklanten van elke omvang. Op dit second is print en duurzaamheid een van de populairste onderwerpen. Ik heb in 2022 persoonlijk verkeerde informatie en halve waarheden over dit onderwerp gehoord van brancheadviseurs en afwerkingsfabrikanten.

Het goede nieuws is dat er VEEL positieve en authentieke milieu-informatie over drukwerk en afwerking te delen is met drukwerkklanten, vooral van merken en bureaus. En elk jaar gaat het beter met ons. Houd de gesprekken met uw gedrukte klanten gericht op FEITEN, zoek naar feiten uit vele bronnen en wees eerlijk over wat wel en niet kan worden verpulverd, gerecycled en teruggewonnen. Luister naar deze podcast voor informatie en berichtenstrategie: verfraaide duurzaamheidsclaims met Karen Kromat, Case Paper.

DOE HET BETER

Dit is misschien wel het belangrijkste, vooral met betrekking tot klantrelaties. Hoe ‘beter’ wordt gedefinieerd, hangt af van waar je nu bent. Ik bied deze voorbeelden voor u om op voort te bouwen.

Klantreis: Kan een klant alles krijgen wat hij nodig heeft om zichzelf te onderwijzen, een aankoopbeslissing te nemen, een bestelling te plaatsen, te betalen en meldingen te ontvangen over de voortgang en levering van het challenge ZONDER ooit met u te praten? Zo niet, doe het dan beter.

Klantverbinding: Begrijpen uw klanten (die om zulke dingen geven) de dingen waar u om geeft? Geef jij iets terug aan de wereld? Iets positiefs doen voor uw gemeenschap of achtergestelde gemeenschappen? Vroeger viel dit onder ‘social promoting’ en was het verhandelbaar. Dat is het nog steeds, en nog meer, als het authentiek is. Er zitten 12 maanden in een jaar. Als Black Historical past Month, Ladies’s Historical past Month en Homosexual Pleasure Month de enige keer zijn dat je spreekt over diversiteit, rechtvaardigheid en inclusie, en deze steunt, doe het dan beter.

Communicatie: Consumentenprivacy is overal ter wereld actueel en de groeiende verontwaardiging heeft wetgevers gedwongen om dit op zinvollere manieren aan te pakken. De tolerantie voor opdringerige communicatie is ongekend laag en heeft derde-rail-potentieel voor opt-outs en spamrapportage. Houd hier rekening mee wanneer u met gedrukte klanten praat over datagestuurde advertising, het kopen en gebruiken van mailinglijsten. Als u niet gepast bent met uw communicatie, relevante informatie en opt-out-opties verstrekken, doe het dan beter.

Toegang: Als mensen branche-evenementen en bijeenkomsten niet kunnen bijwonen, mogen ze niet worden bestraft. Als uw onderwijs- en verkoopmodel gebaseerd is op peuken in stoelen en/of bezoekers die door de gangpaden van beurzen lopen, doe het dan beter.

HEF JE GLAS!

Ik omschrijf mezelf als een realist. Het toevoegen van wat op de realiteit gebaseerd optimisme dat tekenen erop wijzen dat dit jaar het start is van vele goede jaren die komen gaan, is niet moeilijk. Dit is voor JOU, dit is voor ONS, dit is voor IEDEREEN met een vredig, productief en winstgevend 2023!

AFDRUKKEN LANG EN PROSPER!

##

Zie het uitgelichte bericht van Deborah: 2022: een jaar van lauwe transformatie voor de post-pandemische drukindustrie

NIEUWE AFLEVERINGEN VAN PROJECT PEACOCK: PRINTPRODUCTIE NU STREAMING OP PROJECTPEACOCK.TVKijk hier!

Bekijk alle berichten van Deborah


DeborahCorn-PrintMediaCentr

Deborah Corn is de intergalactische ambassadeur van de Printerverse bij Print Media Centr, een printinkoperoloog, spreker en blogger uit de internationale industrie, en de cultivator van Printproductieprofessionals, de #1 printgroep op LinkedIn. Ze biedt printinspiratie en middelen aan print- en marketingprofessionals door middel van onderwijs, evenementen, Podcasts van The Printerverse, ProjectPauw.TVen een scala aan gemeenschapsbevorderende initiatieven, waaronder Ladies Who Print, Elevate Print, #PrintChat, #PrintLife en Worldwide Print Day.

Deborah helpt bedrijven ook om meer betekenisvolle en winstgevende klantrelaties te creëren door gebruik te maken van meer dan 25 jaar ervaring als inkoper van bureaus, merken en zakelijke drukwerken die een overvloed aan drukkers en dienstverleners heeft beoordeeld, ingehuurd en gewerkt.

Verken podcasts van The Printerverse

ProjectPauw.TV streamt PRINTSPIRATION naar merken, bureaus, studenten en drukkers!

Neem contact op met Deborah: Twitteren / Facebook / LinkedIn / Instagram / YouTube / Pinterest / Print Production Professionals Group / deborah@printmediacentr.com

Alsjeblieft abonneer u op PMC’s Nieuws van The Printerverse voor actuele berichten en informatie die in uw inbox worden bezorgd.

Oproep aan alle meiden die printen!! Sluit u bij ons aan op LinkedIn en bekijk onze vernieuwd mentorprogramma – het is free of charge!

Project Pauw TV Print Media Centr