Abstracte achtergronden in Photoshop (ook Pixelmator en Figma)


Ik ben dol op het veranderen van de achtergrond op mijn apparaten. Telefoon, pill en laptop computer. Ik hou ook van abstracte en in zekere zin eenvoudige achtergronden, meestal met een combine van verloop- en kleureffecten. Voor deze zelfstudie laat ik je zien hoe je een supereenvoudige compositie kunt maken met verlopen, penselen en overvloeimodi. Het is erg leuk en het beste is dat je dat kunt doen in Photoshop, Pixelmator, Figma of welke device je ook gebruikt die de overvloeimodi Linear Burn en Colour Dodge ondersteunt. De instructies hier zijn in Photoshop, maar sommige variaties zijn gemaakt met hetzelfde proces in Pixelmator.

Stap 1

Maak een nieuw doc en gebruik het verloopgereedschap om de laag te vullen met een lineair verloop van lichtroze naar lichtblauw zoals op onderstaande afbeelding.

Stap 2

Maak een nieuwe laag en vul deze met wit.

Stap 3

Maak een nieuwe map en verplaats de witte laag erin. Wijzig de naam van de nieuwe map in “lineair branden” – verander daarna de Overvloeimodus naar Lineair branden. Je zult merken dat het wit transparant wordt. Dat betekent dat het gelukt is šŸ™‚

Stap 4

Maak een nieuwe laag in de map “lineair branden”. Dan met de Penseel (B) en een heel zacht penseel met zwart voor de kleur verf een cirkel in het midden van het scherm. Je merkt meteen dat de Lineaire verbranding werkt vanwege de manier waarop de kleuren in elkaar overvloeien en een interessante combine creĆ«ren.

Stap 5

Voeg nog een laag toe aan de binnenkant van de map. Vergroot nu de penseelgrootte en verminder de transparantie van het penseel. Schilder nog een cirkel een beetje onder de vorige.

Stap 6

Herhaal het proces. Gebruik deze keer echter rood voor de kleur en verplaats deze laag naar onder de andere twee zwarte penseelcirkels. Het maakt de roze tinten donkerder.

Stap 6

Laten we nu een beetje distinction toevoegen. Voeg nog een laag toe buiten de map “lineair branden”. Op rootniveau. Vul deze laag met zwart. Maak kort daarna een nieuwe map en verplaats deze met zwart gevulde laag erin. Verander de naam van de map in “coloration dodge” en wijzig de Overvloeimodus naar Kleur ontwijken – deze keer zal het zwart verdwijnen.

Stap 7

Selecteer met het penseelgereedschap wit als kleur en experimenteer met enkele penseelstreken om het impact te zien. In de onderstaande afbeelding heb ik aan de linkerkant, bijna in het midden, een eenvoudige penseelcirkel toegevoegd. Merk op dat het een sterker distinction creƫerde.

Conclusie

Voeg nog een laag toe aan de binnenkant van de “kleurenontwijking” en nog steeds met witte maar verschillende penseeldekkingen, schilder sommige delen van het scherm om highlights te creĆ«ren.

Om samen te vatten, de overvloeimodi helpen de penselen op een meer realistische manier samen te smelten met de BG. Linear Burn maakt dingen donkerder, Colour Dodge maakt meer highlights en lichteffecten. Je kunt spelen met verschillende kleuren en additional vervormingen, maar het idee is hetzelfde. Het is nu aan jou, veel plezier.

Opmerking: u kunt animaties maken in de stijl van een lavalamp door de penselen te verplaatsen. Het is nogal verbazingwekkend.

variaties

Behang op ware grootte

Download het op unsplash

Bronbestand downloaden

Koop verder