Nieuwe bronnen voor webontwerpers en -ontwikkelaars (december 2022)


Nu het vakantieseizoen nadert en het jaar ten einde loopt, is het belangrijk om naar enkele van de nieuwste instruments en technologieën van dit jaar te kijken.

In dit bericht bekijken we enkele van de nieuwe bronnen voor onze collega-webontwikkelaars om voorop te blijven lopen en het nieuwe jaar goed te beginnen. Dit omvat een groot aantal nieuwe JavaScript-, PHP-, HTML-, JS- en CSS-bibliothekenplus een doorbraak in WordPress.

Nieuwe bronnen voor webontwerpers en -ontwikkelaars (november 2022)

Nieuwe bronnen voor webontwerpers en -ontwikkelaars (november 2022)

We naderen het einde van 2022. Maar webontwikkeling groeit nog steeds razendsnel en… Lees verder

GithubOnverpakt

Een handig kleintje web-app om te pronken met uw GitHub-activiteit voor 2022. Voer gewoon je gebruikersnaam in en je krijgt een gepersonaliseerde video die al je openbare Github-activiteiten van het jaar samenvat.

Jij kan obtain de video en deel deze op sociale media zoals Twitter en LinkedIn, of houd het gewoon voor jezelf. En als u een beetje aptitude wilt toevoegen, biedt het drie verschillende thema’s kiezen uit.

github-uitgepakt

Unovis

Nog een cool open-sourceproject van F5het bedrijf achter Nginx. Unovis een raamwerk voor gegevensvisualisatie dat werkt Reageer, Angular, Svelte en vanille JavaScript. Het heeft verschillende soorten grafieken, kaarten en netwerkgrafieken waarmee u bijna elk sort gegevens kunt visualiseren.

Het laat je importeer individuele componenten om uw bestanden klein te houden. En als u het uiterlijk van uw grafieken wilt aanpassen, is dat supergemakkelijk te doen met de ondersteuning voor CSS-variabelen.

unovis

Vuurtoren PHP

Google Lighthouse helpt je daarbij verbeter uw web site door zaken als prestaties, toegankelijkheid en web optimization te controleren. Deze PHP-bibliotheek maakt het gemakkelijk om Lighthouse te gebruiken en rapporten in HTML-indeling te maken.

Jij kan pas aan hoe u het gebruikt en integreer het in uw bestaande workflow. Een handige bibliotheek, zeker als je al PHP gebruikt in je mission.

vuurtoren-php

Spade

Een bibliotheek die het tremendous maakt eenvoudig te bouwen Single Web page Purposes (SPA’s) gebruik makend van Laravel Blade-sjablonen en wat further interactieve componenten van Vue 3. In principe kan dat schrijf uw app met behulp van de eenvoudige Blade-syntaxisen voeg dan wat “magie” toe om het als een SPA te laten voelen.

spade

ConsoleNinja

De … gebruiken console.log is een snelle manier om je code debuggen, maar het kan snel rommelig worden als je te veel log-statements hebt. Dit is een hulpmiddel dat u helpt te gebruiken console.log op een meer georganiseerde manier.

Het laat je bekijk de gelogde waarden direct naast uw code, waardoor het gemakkelijker wordt om te begrijpen wat er in uw codes gebeurt. Het is gemakkelijk te gebruiken – begin gewoon je editor en je ontwikkelserver, en je bent klaar om te gaan. Er is geen speciale opstelling of configuratie nodig.

console-ninja

Nextra

Nextra is een framework dat bovenop Subsequent.js zit en u helpt bij het bouwen van web sites die allemaal over inhoud gaan. Het heeft alle goede dingen van Subsequent.js, plus wat further instruments om maken het gemakkelijker om inhoud te maken met behulp van Markdown.

Het komt ook met ingebouwde ondersteuning voor syntaxisaccentuering, internationalisering, en zoek. En direct uit de doos kunt u kiezen uit twee verschillende sjablonen: een voor het maken van documenten en een voor een weblog om snel aan de slag te gaan.

volgende

Vuur

Een software die u helpt uw ​​Vue-app gesynchroniseerd te houden met een Firebase-database. Het is ontworpen om gemakkelijk te gebruiken en te zijn sluit aan bij de declaratieve benadering van Vue. Het zorgt voor zaken als geneste collecties en documentreferenties voor u, en het werkt met andere Firebase-functies zoals authenticatie.

Jij kan kies welke onderdelen van de software u in uw mission wilt opnemendus je hoeft niet alles te gebruiken als je het niet nodig hebt.

vuur

OSCS

OSCS is een web site die helpt u bij het kiezen van kleuren voor uw digitale interface, zoals een web site of mobiele app. Het geeft je verschillende kleurenpaletten en laat je zien hoe je ze kunt gebruiken, samen met voorbeelden van hoe ze eruit zien in een echte toepassing.

Als je problemen hebt het vinden van de juiste kleuren voor uw missionOSCS is een goede plek om wat inspiratie op te doen.

oscs

Hyde

Een software die je helpt maak statische HTML-pagina’s, blogposts en documentatiesites met behulp van Laravel. Het wordt geleverd met een front-end starterkit op foundation van RugwindCSS dat direct uit de doos werkt en responsief en aanpasbaar is.

Jij kan gebruik Markdown of Blade om uw inhoud te maken, en Hyde wordt geleverd met sjablonen om u op weg te helpen.

hyde

Dinero.js

Een JavaScript-bibliotheek die het gemakkelijker en veiliger maakt om met geld in uw app te werken. Het laat je geldwaarden uitdrukken en dingen doen zoals wijzigen, converteren, vergelijken en formatteren naar verschillende valuta’s voor weergave. Dinero.js maakt het gemakkelijker om geld in uw applicatie te manipuleren.

dinerojs

De componentengalerij

A verzameling gebruikersinterfacecomponenten die u als referentie kunt gebruiken bij het bouwen van uw eigen op componenten gebaseerde gebruikersinterface. Het wordt regelmatig bijgewerkt en bevat voorbeelden van componenten en ontwerppatronen van real-world ontwerpsystemen.

U kunt componenten vinden zoals navigatie, paginering, voortgangsindicatoren, breadcrumbsenz. Het is een geweldige bron voor ontwerpers en ontwikkelaars die op zoek zijn naar inspiratie.

component-galerij

gebruik Memo’s

Een open-source, zelfgehoste webapp voor het beheren en delen van kennis en informatie. Het is free of charge en eenvoudig in te stellen op uw eigen servers met behulp van Docker. Het heeft een eenvoudig tekstgebied voor het schrijven van memo’s, met enige foundation Markdown-ondersteuning.

U kunt ervoor kiezen om uw memo’s privé of openbaar te maken en er is een API beschikbaar om de software aan uw behoeften aan te passen. Het is een geweldige manier om organiseer en deel memo’s binnen uw organisatie, bedrijf of met het publiek.

gebruik memo's

CodeAfbeelding

Een hulpmiddel dat helpt je om je codescreenshots er mooi uit te laten zien. U kunt het gebruiken om codefragmenten te delen. U kunt uw fragmenten aanpassen door het syntaxisthema, de kleuren en het vensterthema te wijzigen. Als u eenmaal tevreden bent met hoe het eruit ziet, kunt u genereer de afbeelding en deel deze met anderen op sociale media.

Expo

A pakket voor React Native-apps dat u een heleboel handige functies biedt. Hiermee kun je volledig in JavaScript apps bouwen die op allerlei apparaten werken, zonder dat je daarvoor instruments als Xcode of Android Studio nodig hebt. Expo heeft geweldig ondersteuning voor TypeScript. Met al deze kun je dezelfde codebase gebruiken om ongelooflijke apps te ontwikkelen.

expo

Blogster

Een verzameling van snelle en toegankelijke blogsjablonen met verschillende aanpasbare thema’s. Het is gebouwd met Astro En Markdoc. Het bevat functies zoals een ingebouwde donkere modus, ondersteuning voor aangepaste markdown-componenten en een RSS-feed voor web optimization.

Alle sjablonen zijn performant en scoren excellent op de Lighthouse-tool voor toegankelijkheid en prestatietesten.

blogster

UserAgents.me

Een verzameling van gemeenschappelijke user-agents voor verschillende besturingssystemen en browsers, inclusief Home windows, Linux en macOS. Het biedt een free of charge API waarmee u toegang krijgt tot de gegevens in een handig JSON-formaat, dat u kunt gebruiken in uw code of applicatie.

Ik denk dat het echt een handige bron voor webschrapers, onderzoekers en websitebeheerders die nauwkeurige, up-to-date user-agentstrings nodig hebben.

gebruikersagenten

Vite-plug-in SSR

A plug-in voor het bouwen van gerenderde apps aan de serverzijde met Vite.js, een snelle JavaScript-buildtool. Het werkt met elk UI-framework, zoals React, Vue, Svelte of Stable, en je kunt het ook met andere instruments gebruiken.

Jij kan kies tussen clientroutering en serverroutering, en het ondersteunt alle soorten weergave, inclusief Single-page (SPA) en Multi-page Apps (MPA). Het is gemakkelijk te gebruiken en vereist bijna geen configuratie.

vite-plugin-ssr

SVGGobbler

A browserextensie waarmee u kunt werken SVG-bestanden. Het werkt met Chrome en Firefox en biedt u opties zoals downloaden, kopiëren, de code bekijken en de pictogrammen als afbeeldingen exporteren. Het is een handig hulpmiddel voor iedereen die werkt met SVG-pictogrammen op web.

svggobbel

WordPress-speeltuin

Een recente experimentele software die laat je WordPress in je browser draaien zonder een PHP-server. Het maakt gebruik van WebAssembly om dit mogelijk te maken.

Het heeft veel mogelijke toepassingen, zoals het uitvoeren van codefragmenten in documentatie, het testen van plug-ins en thema’s, schakelen tussen PHP- en WordPress-versiesen het oplossen van mislukte CI-tests.

Het is nog niet helemaal stabiel, maar het heeft het potentieel om een ​​revolutie teweeg te brengen in hoe we WordPress in de toekomst gebruiken.

wordpress-speeltuin

Zakbasis

Een open-source backend-tool met daarin SQLite, realtime abonnementen, ingebouwd bestands- en gebruikersbeheer, een dashboard-UI en een eenvoudige API. Het is ontworpen om een ​​groot aantal gelijktijdige verbindingen te verwerken die zelfs op een budget-VPS zouden kunnen werken.

Het is momenteel in actieve ontwikkeling en heeft over het algemeen het potentieel om een ​​goed alternatief te zijn voor betaalde SaaS-opties.

zakbasis