Nieuwe bronnen voor webontwerpers en -ontwikkelaars (november 2022)


We naderen het einde van 2022. Maar webontwikkeling groeit nog steeds in een snel tempo en we hebben nog steeds genoeg middelen om te benadrukken voor onze collega-ontwikkelaars.

In deze editie hebben we er een aantal JavaScript-bibliothekenwat leermiddelen om je vaardigheden te verbeteren, en een aantal op Deno gebaseerde instruments.

Nieuwe bronnen voor webontwerpers en -ontwikkelaars (oktober 2022)

Nieuwe bronnen voor webontwerpers en -ontwikkelaars (oktober 2022)

Er is een overvloed aan front-end ontwikkelingstools, bibliotheken en bronnen die we altijd kunnen ontdekken… Lees verder

Pijl.js

ArrowJS is een JavaScript-bibliotheek; geen kader, maar het is web zo krachtig als één. Het biedt twee fundamentele mogelijkheden om een ​​boeiende en geavanceerde gebruikersinterface voor web sites te ontwikkelen, waarneembare gegevens en declaratieve/reactieve DOM-weergave.

Andere opmerkelijke punten zijn onder meer dat er geen build-tools voor nodig zijn, minder dan 3 KB groot is en geen afhankelijkheden heeft.

Pijl.js

A11yfant

a11yphant maakt leren over webtoegankelijkheid eenvoudig en gemakkelijker. Het breekt het internet af toegankelijkheid leren in een beheersbare brok uitdagingen. U hoeft geen grote hoeveelheden tekst te lezen, die vaak moeilijk te verteren zijn. Integendeel, je zult het doen leren door het idea in code toe te passen.

Het is een geweldig hulpmiddel, of u nu web bent begonnen met webtoegankelijkheid of gewoon probeert uw vaardigheden te verbeteren.

A11yfant

Ontwerpprincipes

Je kunt vinden alles met betrekking tot ontwerpprincipes Op deze web site. Het is bedoeld om ons te helpen bepalen wat effectieve ontwerpprincipes zijn, hoe ze worden geproduceerd en geëvalueerd, hoe ze zich ontwikkelen en hoeveel waarde ze toevoegen aan onze projecten.

Je kan ook vind tal van praktijkvoorbeelden van toegepaste ontwerpprincipes op de pagina met voorbeelden.

Ontwerpprincipes

Deno WordPress-thema

Deno stelt u in staat om JavaScript-applicaties op de server uitvoeren. in tegenstelling tot Node.jshet houdt zich beter aan webstandaarden, zodat we kunnen ontwikkelen met een enkele codebasis en vereist geen ingewikkelde configuratie- of bouwstappen.

Bovendien, als u van WordPress komt, is het onlangs open-source twee WordPress-thema’s. Het is bovenop gebouwd Vers en biedt een geweldig startpunt om een “headless” configuratie voor WordPress.

Deno WordPress-thema

Mona Sans

Mona Sans is een variabel lettertype van Github. Variabele lettertypen zorgen voor verschillende versies van een lettertype in één bestandprestatievoordelen en fijnmazige ontwerpcontrole over gewicht, breedte en helling, en alle belangrijke browsers ondersteunen hen.

Mona Sans

Wiskunde

Wiskunde is een open-source computeralgebrasysteem voor algemeen gebruik dat ondersteunt Mathematica-compatibele syntaxis en functies. Het heeft een modulaire opbouw waarmee je delen van Wiskunde kunt hergebruiken minimale afhankelijkheden en voetafdrukken.

Wiskunde

Kan inbegrepen zijn

Dit venture biedt functionaliteit om te testen of de ene tag in de andere kan worden opgenomen op foundation van informatie uit de WHATWG HTML-specificatie. Het is een geweldig hulpmiddel om controleer de specificaties van HTML-elementen en assist u bij het structureren van uw HTML-elementen semantisch.

Kan inbegrepen zijn

Draadloos

Dit hulpmiddel upgradet npm-scripts zodat ze slimmer en efficiënter werken. Het gebruikt de npm run commando’s die u al kent en sluit deze aan (geen woordspeling bedoeld) zodat ze afhankelijkheden parallel uitvoeren.

Het kan ook continu opnieuw uitvoeren bij wijzigingen en de cache lokaal of op afstand afhandelen op GitHub-acties om de opdracht sneller te laten werken. Je kunt het met verschillende setups gebruiken, of je nu een enkel pakket, een npm-werkruimte of een monorepo hebt.

Draadloos

SolidStart

SolidStart is een uitgebreid raamwerk dat biedt databases, servers, front-ends, bundelers, information sourcing/mutaties, cachingen infrastructuur gebruiken Solid.js en de Stable-router in de kern.

U kunt SolidStart gebruiken om uw applicatie op verschillende manieren weer te geven om aan uw behoeften te voldoen, of het nu Consumer-side rendering (CSR), Server-side rendering (SSR) of Static web site technology (SSG) is.

Op het second van schrijven is dit framework momenteel in bèta en ik zie dat het de potentie heeft om de volgende golf van het JavaScript-framework te worden.

SolidStart

Pixi.js

Pixi.js is een snelle en flexibele 2D WebGL-renderer voor het maken van prachtige digitale inhoud. Het is een van de snelste om 2D-afbeeldingen weer te geven. Het is al uitgerust met een geavanceerde API gemakkelijk te begrijpen voor nieuwkomers en doorgewinterde ontwikkelaars gelijk.

Het is eenvoudig te gebruiken en toch krachtig, behandelt de basisprincipes van 2D-rendering zodat u zich kunt concentreren op het genereren van opmerkelijke platformonafhankelijke ervaringen.

Pixi.js

REST-landen

Deze web site biedt API-eindpunten waar u informatie kunt krijgen over elk land op aarde. Deze informatie omvat landnamen, inheemse namen, valuta’s, hoofdsteden, alfabetische en numerieke codes, telecomcodes, en nog veel meer. Ontwikkelaars die landenlijsten en particulars nodig hebben, zullen het handig vinden.

REST-landen

Best practices voor het testen van JavaScript

Dit GitHub-repo biedt een gids voor het testen van JavaScript en Node.js en ontwikkeling. U kunt tal van bronnen en referenties vinden die verzamelen en samenvatting van blogposts, boeken en andere bronnen.

Ben je geïnteresseerd in frontend/UI-ontwikkeling, backend-ontwikkeling, CI of al het bovenstaande? Je kunt het hier vinden.

Best practices voor het testen van JavaScript

NocoDB

NocoDB is een open-sourceplatform zonder code om elke database om te zetten in een slimme spreadsheet. Het werkt als Airtable, maar het is free of charge en kan op uw server worden gehost.

Je kan maak een onbeperkt raster, afbeelding, formulier en zoek, filteren sorteer kolommen en rijen op foundation van uw eigen gegevens en maak nieuwe.

NocoDB

Achter de schermen

Het bijhouden van alle applicaties, instruments en software program die in uw group of organisatie worden gebruikt, kan een tijdrovende uitdaging zijn. Met Backstage kun je alles op één plek beheren, waardoor het voor je group veel eenvoudiger wordt om alles te beheren.

Door Backstage te gebruiken, het beheren van duizenden software program binnen uw group of bedrijf zal veel beter beheersbaar zijn.

Achter de schermen

verkoopster

Een headless GraphQL-handelsplatform dat snel, dynamisch en aangepaste winkelervaringen. U kunt overal en op elk apparaat prachtige on-line winkels bouwen, of het nu voor desktop of mobiel is.

Het is op de proef gesteld door grote bedrijven veilig, schaalbaar, stabiel en biedt flexibele API waarmee u verbinding kunt maken met elk betalingsplatform.

verkoopster

Verdraaien

Warp is een Terminal-applicatie ontwikkeld voor moderne behoeften. Naast het uitvoeren van opdrachtregels, kunt u met Warp selecteren en de cursor positioneren op een manier die vergelijkbaar is met een code-editor. Het werkt direct uit de doos met een aantal van de meeste gemeenschappelijke Shell-programma’s zoals “zsh”, “fish” en “bash”.

Het is momenteel alleen beschikbaar voor macOS alleen, maar zal binnenkort beschikbaar zijn voor Home windows en Linux.

Verdraaien

DenoDB

DenoDB is een Database ORM voor Deno. Vergelijkbaar met een Database ORM op andere talen, biedt het een uniforme API om te communiceren met de database. U kunt een database en een tabel maken, een mannequin definiëren en een databasequery uitvoeren.

Het ondersteunt verschillende databases, waaronder MySQL, SQLite, MariaDB, PostgreSQL en MongoDB. Het is volledig geschreven in TypeScript dat het u helpt de productiviteit te verhogen terwijl de kans op fouten wordt geminimaliseerd.

DenoDB

ca

Staat voor “Command and Conquer”, Cac is een JavaScript-bibliotheek voor het bouwen van CLI-apps. Het is licht van gewicht en bevat slechts een enkel bestand zonder andere afhankelijkheden. Het is ook eenvoudig en toch zo krachtig.

Cac biedt enkele essentiële functies zoals standaard commando’s, git-achtige subcommando’s, validatie, variadische argumenten, dot-geneste optiesgeautomatiseerde hulpberichten genereren enzovoort.

ca

Denon

Denon is een simpele file-watcher en vervanging voor nodemon. Het biedt alle functionaliteit die u zou verwachten, zoals het automatisch herstarten van deno-projecten, een drop-in deno executable vervanging, uitgebreide configuratie-opties met scriptondersteuningen een configureerbare file watcher die let op bestandssysteemgebeurtenissen en listing strolling.

Denon

JanePHP

Jane is een set van PHP-bibliotheken om Genereer modellen en API-clients op foundation van Json Schema of OpenAPI-specificatie. Het is een algemeen handige software die u veel tijd zal besparen bij het ontwikkelen van een Software program Growth Equipment (SDK) voor een API.

JanePHP