Wat is iconografie?


In een op afbeeldingen gebaseerde wereld die wordt gedomineerd door verschillende logo ontwerpen van bedrijven uit verschillende branches kunnen iconen u helpen uw merk op de markt te brengen.

Icon logo’s vormen een essentieel onderdeel van merkreclame. Ze zijn gemakkelijk te begrijpen, heel klein, en helpen het publiek de boodschap te begrijpen die u probeert over te brengen.

Slechts enkelen hebben de schoonheid van pictogrammen gezien en hoe ze effectief kunnen worden gebruikt om uw merk op de markt te brengen. Ga met ons mee op reis naar de wereld van de iconografie!

Wat zijn iconen?

Pictogrammen zijn kleine grafische elementen waarmee u uw publiek in één oogopslag informatie kunt geven. Je beseft het misschien niet, maar je ziet ze elke dag, van de apps op je telefoon tot de emoji’s die je gebruikt als je sms’t!

Tip: U kunt een telefoonpictogram gebruiken in uw telefoon logo’s of een lachende emoji in je emoji-logo’s om uw publiek een lichte en gelukkige stemming te geven.

Maar als je op zoek bent naar het perfecte voorbeeld, stel je dit dan eens voor:

Je loopt rond op de luchthaven na je lange vlucht en wilt alleen je bagage ophalen en naar huis gaan. In de drukke en drukke omgeving om u heen is de beste manier om de bagageruimte te bereiken, uw hoofd omhoog te draaien en naar dat specifieke bord te zoeken – een koffer logo en een pijl-logo.

Stel je nu voor dat luchthaven logo’s en andere drukke locaties waren zonder iconen. Je zou het hele gebied moeten verkennen, mensen tegen het lijf lopen en je hoofd krabben voordat je uiteindelijk op je bestemming aankomt.

Het koffer- en pijlbord hielp je te begrijpen dat dit de plek is waarnaar je op zoek bent, maar hoe? Door iconografie!

Pictogrammen zijn kleine, gestileerde grafische afbeeldingen die een object of actie vertegenwoordigen. Ze zijn gemaakt om informatie te verstrekken en uw publiek te helpen uw inhoud te begrijpen. Het is ongelooflijk hoe het menselijk brein pictogrammen snel begrijpt zonder erover na te denken!

Luchthavens zijn natuurlijk niet de enige plek om deze kleine iconen te vinden – ze zijn overal! Van een massale winkelcentrum logo naar een restaurant menuiconen zijn er om mensen te helpen door middel van beeldtaal.

Waarom zouden merken iconen moeten gebruiken?

Wat branding betreft, zijn pictogrammen zeer veelzijdig en kunnen ze voor elk undertaking worden gebruikt, van logo ontwerp naar infographics. Qua visuele communicatie gaat er niets boven een icoon. Sommige merken moeten echter het belang ervan inzien. Dus om uw publiek te betrekken bij uw inhoud, moet u ze visueel benaderen.

Het ontwikkelen en ontwerpen van uw gepersonaliseerde pictogram kan uw merk ten goede komen, vooral als het om advertising and marketing gaat. U kunt ze op uw web site plaatsen en afdrukken op al het onderpand of op uw sociale media.

Tip: Ken het juiste als u emblem’s of pictogrammen op uw flyer of posters afdrukt logo maten om hun kwaliteit te behouden.

1. Versterk merkherkenning

Merkherkenning is een krachtig factor voor elk creatief bedrijf – het draagt ​​bij aan uw verkoop, verhoogt de klantbetrokkenheid en vergroot de merkloyaliteit. Een van de beste manieren om merkbekendheid te improviseren, is door middel van gepersonaliseerde merkafbeeldingen.

2. Gemakkelijke communicatie

Als ondernemer moet u zich ervan bewust zijn dat uw merk voortdurend moet communiceren met uw loyale en potentiële klanten. Informeer uw doelgroep over uw diensten, missie en merk boodschapen laat uw vaardigheden en communicatie zien. Pictogrammen kunnen de communicatie vereenvoudigen en klanten efficiënt informeren over uw producten en diensten.

3. Eindeloze mogelijkheden

Als je eenmaal hebt besloten om gepersonaliseerde pictogrammen te gebruiken, zijn de mogelijkheden eindeloos! Met de duizenden pictogrammen die beschikbaar zijn, kunt u uw ideeën snel omzetten in een goed werkend en esthetisch ontwerp!

Je kunt eenvoudig iconen in verschillende formaten gebruiken, zoals social media iconen voor je media-logo’s, toetseninfographics, verpakking, nieuwsbrievenen nog veel meer!

Elementaire pictogramelementen

Het is essentieel om de elementen te kennen waaruit iconen bestaan ​​om ze volledig te benutten. Bekijk de cruciale aspecten van een pictogram en bedenk hoe u deze in uw voordeel kunt gebruiken.

Maat

Al uw pictogrammen moeten dezelfde grootte hebben wanneer u ze maakt. Samenhang is van vitaal belang in advertising and marketing, en iconen vormen hierop geen uitzondering. Kies een standaardformaat om al uw pictogrammen te bouwen en wees creatief door te weten waar ze goed passen en wanneer u hetzelfde pictogram in verschillende formaten moet gebruiken.

Kleur

De kleur van uw icoon speelt ook een belangrijke rol in de tevredenheid van uw klanten. Voor productpictogrammen raden we aan om één kleur te gebruiken: zwart, terwijl u voor marketingpictogrammen uw merkkleuren kunt gebruiken. Omdat ze klein zijn, kan het gebruik van te veel kleuren te ingewikkeld worden om naar te kijken.

Formulier

Het formulier verwijst naar de foundation van uw pictogram vorm of de actie waarvoor u pictogrammen gebruikt. Ze kunnen worden gescheiden in vormen zoals vierkanten, driehoeken, cirkelsen nog veel meer.

  • Cirkels communiceer heelheid, gezondheid, gemeenschap en een fietsbeweging.
  • Driehoeken geven stabiliteit, piek, kracht of momentum weer.
  • Vierkanten en rechthoeken beelden kracht, stabiliteit, veiligheid en degelijkheid uit.

Idea

Het is essentieel om na te denken over de meest herkenbare manier om het idea uit te beelden dat je aan je publiek wilt laten zien. Gebruik de nodige woordassociaties om te brainstormen over ideeën voor uw gewenste diensten of acties. Onthoud dat het doel van pictogrammen is om uw publiek te helpen, dus ze moeten herkenbaar zijn en niet een paar puzzel dat uw publiek zou oplossen.

Hoe iconen effectief te ontwerpen?

Nu je iets weet over iconen, heb je waarschijnlijk ideeën voor je aanhang reclame ontwerpen. Maar voordat u dat doet, moet u weten hoe u uw pictogrammen effectief kunt ontwerpen om uw publiek te vermaken en positieve suggestions te ontvangen.

1. Om tekst te gebruiken of niet

Hoewel pictogrammen een visuele weergave moeten zijn, bevatten sommige bedrijven dat ook tekst zorgen voor een heldere communicatie. Bepaal dus bij het ontwerpen van uw pictogrammen of u wilt dat uw pictogrammen tekst hebben – zorg ervoor dat u dezelfde regel toepast op al uw pictogrammen.

Als u liever tekst gebruikt, is het een goed idee om 1-2 woorden voor elk pictogram te gebruiken. Stel je voor dat je naar een pictogram kijkt en een zin eronder leest; het ziet er niet goed uit toch?

2. Maak een kleurenpalet

Vervolgens moet u een aangepaste maken kleurenpalet voor uw pictogrammen om ervoor te zorgen dat ze vergelijkbaar en aantrekkelijk zijn.

U magazine twee tot drie van uw merkkleuren gebruiken voor uw pictogrammen. Maar om meer visueel dynamische iconen te creëren, neem je elke kleur en speel je met tinten om een ​​breder palet te creëren.

3. Uniforme ontwerpnormen

Er zijn veel manieren om uw pictogrammen te diversifiëren, en voordat u er een maakt, moet u een paar regels opstellen over hoe uw pictogrammen eruit moeten zien.

Wil je dat het omlijnd of gevuld wordt? Moeten de iconen een gekleurde achtergrond hebben of gewoon wit? Er zijn veel keuzes te maken, dus neem de tijd om de verschillende pictogramontwerpstijlen te bekijken.

Maak nu een eenvoudig en effectief pictogram!

We zijn terug in de wereld van zaken en advertising and marketing! We hopen dat je genoten hebt van onze reis naar de wereld van de iconografie. U kunt waarschijnlijk niet wachten om uw pictogram te maken en toe te passen wat u hebt geleerd, dus waar wacht u nog op? Maak vandaag nog uw icoon! Als je ooit een opfriscursus over pictogrammen nodig hebt, kun je een bladwijzer maken voor deze weblog en hem zo vaak lezen als je wilt!

Of u nu liever helemaal opnieuw begint of met een aanpasbare sjabloon, BrandCrowd is hier om te helpen! Bezoek onze web site en geniet van duizenden iconen en logo ontwerpen we hebben speciaal voor jou samengesteld.

Geef uw advertentiegame een enhance met leuke en waardevolle pictogrammen!

Lees hier meer over ontwerpen:

Geschreven door DesignCrowd op donderdag 2 maart 2023

DesignCrowd is een on-line marktplaats die logo-, website-, print- en grafische ontwerpservices biedt door toegang te bieden tot freelance grafische ontwerpers en ontwerpstudio’s over de hele wereld.Source_link