Weblog van Julieanne Kost | 10 weinig bekende suggestions voor het werken met instruments in Photoshop


Dit is een beetje een mengelmoes van tien tooltips en snelkoppelingen, maar ik vind ze erg nuttig en wou dat ik ze had ontdekt toen ik voor het eerst met Photoshop begon!

Lagen selecteren — Om snel lagen te selecteren bij het werken met complexe documenten – vooral degene die aanpassingslagen bevatten, klikt u met het gereedschap Verplaatsen geselecteerd met de rechtermuisknop (of Management-klik op Mac) in de afbeelding op de laag die u wilt selecteren en kiest u deze uit het contextgevoelige menu . Opmerking: deze snelkoppeling werkt beter als u uw lagen een naam geeft. 🙂

Selecties herpositioneren tijdens het tekenen — Nadat u bent begonnen met het tekenen van een selectie met behulp van het selectiekader, kunt u door de spatiebalk ingedrukt te houden (terwijl u de muis ingedrukt houdt) de oorsprong van de selectie herpositioneren. Door de spatiebalk los te laten (terwijl u de muis nog steeds ingedrukt houdt) kunt u doorgaan met het tekenen van de selectie. Evenzo, wanneer u tekent met het pengereedschap, als u klikt om een ​​ankerpunt neer te zetten en het moet verplaatsen, kunt u door de spatiebalk ingedrukt te houden dat ankerpunt verplaatsen – zolang u de muis niet hebt losgelaten nadat u hebt geklikt om het punt te plaatsen (anders krijg je het handje, zoals verwacht).

Blader door geneste instruments — Photoshop wijst dezelfde snelkoppeling toe aan meerdere, vergelijkbare instruments. Aan alle drie de Lasso-tools is bijvoorbeeld de sneltoets “L” toegewezen. Om door instruments te bladeren die dezelfde sneltoets gebruiken, voegt u de Shift-toets toe (Shift + L bladert bijvoorbeeld door de Lasso-, Polygonale en Magnetische Lasso-tools). Als u liever door instruments met dezelfde sneltoets bladert zonder de Shift-toets te gebruiken, kiest u Voorkeuren > Instruments en schakelt u Shift-toets gebruiken voor wisselen van instrument uit. Om snel door geneste instruments te bladeren zonder een sneltoets te gebruiken, Choice -klik (Mac) | Alt -klik (Win) op het gereedschap in de werkbalk. Of leer hoe het moet maak uw eigen aangepaste sneltoets.

Schakelen tussen instruments — Er zijn verschillende instruments die, met behulp van een toetsenbordmodifier, tijdelijk kunnen worden omgeschakeld naar een andere instrument. Om bijvoorbeeld tijdelijk te schakelen tussen het gereedschap Padselectie en het gereedschap Direct selecteren, houdt u de Command (Mac) | Controle (Win) sleutel. Andere instruments schakelen met behulp van de optie (Mac) | Alt-toets (Win). Het gereedschap Penseel schakelt bijvoorbeeld over naar het gereedschap Pipet en het gereedschap Pen schakelt over naar het gereedschap Punt converteren.

Als u de Choice (Mac) / Alt (Win)-toets ingedrukt houdt terwijl u de lasso-tool sleept, schakelt u over naar de veelhoeklasso-tool – en vice versa – zodat u vrije vorm en rechte lijnsegmenten kunt combineren in uw selectie. Opmerking: wanneer u begint met het gereedschap Lasso, kan het enige moeite kosten om deze sneltoets onder de knie te krijgen, aangezien u voorzichtig moet zijn met het loslaten van de Choice/Alt-toets (om terug te keren van het gereedschap Veelhoeklasso naar het normale gereedschap Lasso) terwijl u de muis blijft vasthouden omlaag. Als u de Choice (Mac) / Alt (Win)-toets ingedrukt houdt terwijl u de magnetische lasso versleept, schakelt u over naar de gewone lasso (waardoor u een vrij gevormd section kunt slepen) en de veelhoeklasso als u met de cursor klikt (waardoor een rechtlijnig section mogelijk wordt gemaakt.

Evenzo Choice (Mac) | Alt (Win) schakelt tussen de gereedschappen Verscherpen/Vervagen of de gereedschappen Tegenhouden/Doordrukken. Het voordeel van het gebruik van de toetsenbordmodificatie met deze gereedschappen is dat veel attributen, zoals de penseelgrootte, hetzelfde blijven tussen de gereedschappen. Optie -slepen (Mac) | Alt -slepen (Win) met het gereedschap Uitsmeren zal de afbeelding uitvegen met behulp van de voorgrondkleur (in plaats van de kleuren in de afbeelding).

En aangezien we het hebben over de gereedschappen Ontwijken, Branden en Spong: met het gereedschap Ontwijken of Branden geselecteerd:

Choice (Mac)/Alt (Win) + Shift + S richt zich op de schaduwen

Choice (Mac)/Alt (Win) + Shift + M richt zich op de middentonen

Choice (Mac)/Alt (Win) + Shift + H richt zich op de hoogtepunten

Met het gereedschap Spons geselecteerd:

Choice (Mac)/Alt (Win) + Shift + D stelt het gereedschap Spons in op Desaturate

Choice (Mac)/Alt (Win) + Shift + S stelt het gereedschap Spons in op Verzadigen.

Het gereedschap Liniaal — Om een ​​laag te roteren of recht te trekken (zonder het hele doc te beïnvloeden), klikt en sleept u met het gereedschap Liniaal en vervolgens klikt u op de knop Laag rechtzetten in de optiebalk. Het gereedschap Liniaal kan ook worden gebruikt om een ​​hoek te meten zoals een gradenboog. Sleep de eerste regel en dan Choice -klik (Mac) | Alt -klik (Win) op een van beide eindpunten en sleep de tweede lijn naar buiten. De hoek kan worden bekeken in de optiebalk of het Data-paneel.

Blokkeermodus — De Gum-tool heeft een speciale “Blok”-modus die u een gum geeft in de vorm van een vierkant. Wat uniek is, is dat wanneer u in- en uitzoomt op de afbeelding en de instrument gebruikt, deze een bepaald deel van het scherm wist, ongeacht het zoomniveau.

Wissen met geschiedenis — De optie vasthouden (Mac) | Alt (Win) met het gummetje wist met de geschiedenis. Opmerking: wanneer Photoshop een doc opent, maakt het (standaard) een momentopname van het doc dat bovenaan het deelvenster Historie verschijnt – dit is de “geschiedenis” waarmee de gum tekent. Om de “Geschiedenis”-status te wijzigen (die de gum gebruikt om vanuit te schilderen), klikt u in een leeg vak hyperlinks van de gewenste standing in het deelvenster Geschiedenis. Beide staten (degene die is gekozen om mee te “wissen” en degene waarop wordt “gewist”) moeten overeenkomstige lagen hebben en in dezelfde kleurmodus zijn.

Snel gebieden vullen of wissen — De verfemmer kan worden gevuld met de voorgrondkleur of een patroon (through het vervolgkeuzemenu in de optiebalk). Opmerking: de opdracht Vullen (Bewerken > Vullen) heeft ook de patroonoptie, maar de verfemmer is mogelijk sneller dan het gebruik van een dialoogvenster. Om delen van een afbeelding te wissen (op foundation van de kleur waarop is geklikt), stelt u de overvloeimodus van het emmertje in op Wissen en klikt u in de gewenste kleur.

Veerbelaste cursors — Als u tijdelijk toegang wilt tot een instrument, houdt u de snelkoppeling voor de instrument ingedrukt. Wanneer u de cursor loslaat, keert Photoshop terug naar het eerder geselecteerde hulpmiddel. Bij het schilderen in Photoshop kan het bijvoorbeeld handig zijn om de instrument Weergave roteren te gebruiken om een ​​doc op het scherm te draaien (waardoor de hand meer natuurlijk kan worden geplaatst en verplaatst) zonder de inhoud van het doc daadwerkelijk te roteren. Met het gereedschap Penseel geselecteerd, in plaats van op “R” te tikken om het gereedschap Rotate View te selecteren, houdt u de “R” -toets ingedrukt om tijdelijk toegang te krijgen tot het gereedschap. Sleep om het doc naar behoefte te roteren en als u klaar bent, laat u de toets “R” los om terug te keren naar het penseel. Opmerking: om de instrument Weergave roteren te resetten, tikt u op de escape-toets of dubbelklikt u op de instrument.

De werkbalk — De Toolbar kan worden weergegeven als een enkele of dubbele kolom (de dubbele kolom kan erg handig zijn als u een groot aantal instruments wilt tonen). Klik op de dubbele pijlen (chevrons) bovenaan de werkbalk om de lay-out te wisselen. Deze video De werkruimten Start en Recente bestanden en aanpasbare werkbalk in Photoshoplaat zien hoe u instruments kunt weergeven, verbergen en herschikken en hergroeperen met behulp van de Customise Toolbar-editor.

En een bonustip — Als een instrument niet werkt zoals je denkt dat het zou moeten, klik (of Management-klik op Mac) op het toolpictogram in de optiebalk (officieel de Instrument Preset Picker genoemd) en kies tussen Reset Instrument en Reset All Instruments om te resetten de gereedschapsopties (te vinden in de optiebalk) terug naar hun standaardstatus. Deze snelkoppeling is een geweldige manier om problemen met een instrument op te lossen en opnieuw in te stellen als de overvloeimodus, doezelen of andere optie van de instrument misschien is gewijzigd de laatste keer dat u deze gebruikte. Opmerking: deze snelkoppeling reset niet de zichtbaarheid of groepering van de instruments, alleen hun opties.