Weblog van Julieanne Kost | Hoe u kunt voorkomen dat het maskerspaneel automatisch wordt verborgen in Lightroom Basic v12.1


Voorafgaand aan deze replace verbergde Lightroom Basic bij muisaanwijzer automatisch het deelvenster Maskers en werd het weer zichtbaar wanneer de muis werd losgelaten. Hoewel dit gedrag goed werkt bij het toevoegen van verlopen of eenvoudige verfstreken (omdat het paneel wordt verborgen zodat het volledige voorbeeldgebied van de afbeelding kan worden bekeken), kan het wisselen van de zichtbaarheid van het deelvenster Maskers afleiden wanneer snel meerdere verfstreken worden gemaakt.

Om te voorkomen dat het Maskers-paneel automatisch wordt verborgen bij het indrukken van de muis, gebruikt u het Meer-pictogram in het Maskers-paneel om de optie “Auto Disguise Masking Panel” uit te schakelen.

Opmerking: u kunt het Maskers-paneel met de aanpassingen ook dokken door het naar het aanpassingsgebied in het rechterdeelvenster te slepen.

Klik hier (Alles wat u moet weten over maskeren in Lightroom Classic) voor meer informatie over het maskeren van updates in Lightroom Basic.